Selecteer een pagina

Wat is een Affiliate Netwerk

Een affiliate netwerk is een platform dat aanbieders van affiliate programma’s (adverteerders) samenbrengt met de affiliate marketeers (publishers). Het netwerk fungeert dus als een soort tussenpersoon die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Wil je geld verdienen met je website of blog door middel van affiliate marketing, dan kun je je aansluiten bij een affiliate netwerk. Ook in Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken waar je je bij kunt aansluiten. Een paar van de grote en bekende netwerken zijn Daisycon, PayPro, TradeTracker en Plug&Pay.

Hoe werkt het?


Wanneer je via affiliate marketing producten promoot, krijg jij een commissie voor iedere verkoop die via jou gedaan is. Het affiliate netwerk verzorgt de technische details. Jij krijgt per product dat je wilt promoten een unieke link.

Wanneer een bezoeker van jouw website via deze link wat koopt, dan wordt geregistreerd dat deze verkoop via jou kwam. Meestal wordt er ook een cookie geplaatst, waardoor de potentiële koper eigenlijk een beetje bedenktijd krijgt. Koopt hij het product een paar dagen na het klikken op jouw link, dan krijg jij alsnog de commissie. Hoe lang deze cookie geldig is verschilt per adverteerder.

Hoe kun je je aanmelden bij een affiliate netwerk?


Aanmelden is doorgaans heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen. Je hoeft geen eigen bedrijf te hebben, je kunt je ook aanmelden als particulier. Bij de meeste affiliate netwerken moet je wel de URL van je website invullen.

Het is verstandig om al een website met enkele artikelen te hebben voordat je je gaat aanmelden. Wanneer je een account hebt aangemaakt, kun je je aanmelden voor campagnes van adverteerders. De adverteerder moet jouw aanmelding wel goedkeuren. Bij de meeste netwerken kun je ook zonder account op de website zien welke campagnes ze hebben. Zo kun je de artikelen van je website al een beetje toespitsen op bepaalde campagnes.