Selecteer een pagina
Er zijn veel Apple refurbished producten

In plaats van nieuw, kun je ook Apple refurbished producten kopen. Is refurbished niet een hippe term voor tweedehands? In zekere zin wel, want het is een al gebruikt product.

Refurbished betekent letterlijk ‘gereviseerd’ of ‘gerenoveerd’. Maar het is niet zomaar een gebruikt product wat opnieuw wordt verkocht, maar het product wordt uitvoerig getest en opgeknapt.

Bij een gecertificeerd refurbished product van Apple wordt de batterij vervangen door een nieuwe voordat het product zijn tweede leven krijgt. Het device wordt van binnen ook schoongemaakt en indien nodig worden onderdelen vervangen met originele Apple onderdelen. Je krijgt zelfs een jaar garantie op je aankoop. Een Apple refurbished is daarmee bijna letterlijk ‘zo goed als nieuw’.


Wat is het verschil tussen Apple refurbished en tweedehands?

Tweedehands betekent simpelweg dat het een al gebruikt product is waarvan jij niet de eerste eigenaar bent wanneer je het koopt. Een Apple refurbished is echt een getest en opgeknapt product. Het product is uit elkaar gehaald, schoongemaakt en de benodigde onderdelen zijn vervangen.

Voordat het als Apple refurbished verkocht mag worden moet het weer aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen. Je krijgt ook weer een goede garantie op het product. Bij een refurbished iPhone of iPad meestal een jaar en zelfs twee jaar op een Macbook.


Waarom zou je een refurbished product kopen?

Een Apple refurbished product is een stuk goedkoper dan een nieuwe. Apple staat voor een hoge kwaliteit, maar het is nou eenmaal niet voor iedereen betaalbaar. Nog steeds zijn tweedehands producten van Apple niet goedkoop. Dan kun je toch beter een refurbished Apple product hebben, dat getest, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd is, dan een tweedehands product van Marktplaats waarvan je niet weet wat er mee is gebeurd.

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een reden om zo min mogelijk nieuwe producten te willen kopen. De productie van elektronica heeft grote impact op de planeet. Door het nakijken en opknappen kan de levensduur van deze elektronica een stuk verlengd worden. Doordat het ook nog aangeboden wordt met garantie compenseer je de nadelen die je normaal hebt wanneer je een tweedehands product koopt.
Wil je duurzaam ondernemen lees dan mijn artikel over maatschappelijk verantwoord ondernemen


Welke producten van Apple kun je refurbished kopen?

Je kunt van bijna alle producten van Apple ook een refurbished variant kopen. Wanneer er een nieuwe versie van een product op de markt komt, dan komt er ook vaak een golf aan refurbished producten van de vorige versie. Je kunt namelijk in veel winkels je oude product inruilen voor een nieuwe. Zo kun je korting krijgen op je nieuwe product. 

Van Apple kun je veel refurbished producten kopen zoals een macbook, Iphone,, Ipad en Apple Watch

Apple Watch

De Apple Watch is een stijlvolle smartwatch. Dit horloge zorgt voor een goede motivatie om gezond te leven. Dit apparaat telt niet alleen je stappen, maar het meet ook je hartslag en je ademhaling, dus zo kun je je gezondheid goed in de gaten houden. Zit je veel, dan krijg je ieder uur een herinnering om even een minuutje te bewegen. Het horloge is waterdicht, dus hardlopen in de regen is geen probleem.

Heb je ook een iPhone, dan heb je nog meer aan je Apple Watch. Je kunt de apparaten koppelen en je berichten op je horloge lezen. Je kunt ook met één druk op je horloge je telefoon opnemen. Door een refurbished Apple Watch te kopen kun je veel geld besparen ten opzichte van een nieuwe. 

MacBook

Een MacBook is een zeer hoogwaardige laptop, die lang meegaat. Dat kun je ook wel zien aan de prijzen van tweedehands MacBooks. Een MacBook staat, net als alle producten van Apple, bekend om zijn hoge gebruiksvriendelijkheid. Het is een zeer betrouwbare laptop.

Omdat zowel de hardware als het besturingssysteem van Apple komen, is het een stabiel geheel. Het is ook een veilig systeem, er komen heel weinig virussen voor op MacBooks. Wanneer je ook andere apparaten van Apple gebruikt, zoals een iPhone of een iPad, dan is het extra gunstig om voor een MacBook te kiezen, want deze apparaten werken heel goed samen.

Zo kun je bijvoorbeeld je iPad als extra scherm voor je MacBook gebruiken. Ook het synchroniseren werkt eenvoudig en vlekkeloos. Een MacBook is wel een flinke investering. Maar omdat de levensduur zo lang is kun je met een refurbished MacBook zeker ook nog jaren vooruit. 

iPhone

De iPhone is nog steeds de Rolls Royce onder de smartphones. De iPhone heeft een paar grote voordelen ten opzichte van andere smartphones. Apple ontwikkelt zowel de hardware als de software zelf. Zo heb je altijd de mogelijkheid om de nieuwste versie van het besturingssysteem te installeren.

De fabrikanten van Android smartphones krijgen niet altijd snel toegang tot de nieuwste versies van het besturingssysteem, behalve de telefoons van Google zelf. Ook zijn veel apps eerder voor de iPhone beschikbaar dan in de Google Play Store.

Wanneer je meerdere apparaten van Apple hebt, dan werken deze apparaten automatisch goed samen. Maar iPhones zijn ook behoorlijk duur. Met een refurbished iPhone van Apple ben je een stuk goedkoper uit. Apple belooft systeem- en beveiligingsupdates uit te brengen tot minstens 6 jaar na de lancering van een model, dus ook een oudere versie kan nog heel lang mee gaan, zonder de veiligheidsrisico’s van een verouderd systeem.

iPad

Wanneer je een tablet wilt kopen is een iPad een zeer goede keus. iPads zijn doorgaans sneller dan Android tablets. Ook zijn veel apps eerder beschikbaar voor de iPad dan voor Android. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat het besturingssysteem iOS alleen op de apparaten van Apple draait.

Ontwikkelaars hoeven voor de lancering voor de Apple App-store met veel minder verschillende apparaten rekening te houden, bijvoorbeeld bij het optimaliseren voor verschillende schermformaten. Ook een iPad van Apple kun je refurbished kopen. Dit scheelt honderden euro’s.


Nadelen van een refurbished product

Natuurlijk zijn er ook nadelen wanneer je kiest voor een refurbished product van Apple. Wanneer je een refurbished Apple product koopt heb je vanzelfsprekend niet het nieuwste model. Alleen van oudere modellen zijn refurbished versies te koop. 

Het aanbod van refurbished Apple producten is veel kleiner dan het aanbod van nieuwe. Het kan best zijn dat het model dat je wilt hebben niet beschikbaar is in een gereviseerde uitvoering, of niet in de gewenste kleur. 

Een ander nadeel van een refurbished product is dat het vaak is teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Omdat er inmiddels nieuwere versies van het besturingssysteem beschikbaar zijn, zul je je apparaat meestal eerst moeten updaten voordat je het kunt gebruiken. Dit is natuurlijk maar eenmalig en dit nadeel zal waarschijnlijk niet opwegen tegen het voordeel van de lagere prijs. 

Een refurbished Apple product kan al wat gebruikssporen hebben, bijvoorbeeld krasjes op de behuizing. Dit verandert echter niks aan de performance van het product. En meestal leveren deze kleine beschadigingen extra korting op.