Selecteer een pagina

Geld verdienen met affiliate marketing

5 mrt 2020

Social media en geld verdienen met affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen. Je kunt letterlijk zelfs geld verdienen terwijl je slaapt. Hoewel je veel geld kunt verdienen met affiliate marketing, ook op momenten waarop je niet werkt, moet er natuurlijk wel werk gedaan worden.

Een groot voordeel van je geld verdienen met affiliate marketing is dat je ook de vrijheid hebt om zelf te bepalen wanneer je werkt en hoeveel je werkt. Dat vergt natuurlijk de nodige discipline, maar het biedt ook grote voordelen.

Je kunt werken wanneer je zelf op je best bent, zonder vast te zitten aan de 9 – 5 kantoortijden. Reislustige mensen kunnen werken vanaf elke plek met internet. Mensen met een jong gezin kunnen werken als de kinderen naar school zijn of slapen en verder veel tijd met hun gezin doorbrengen.

Hoe werkt geld verdienen met affiliate marketing precies?

Bij affiliate marketing promoot je producten van een ander. Wanneer iemand via jou zo’n product koopt, dan ontvang jij daar commissie voor. Hoeveel die commissie is hangt sterk af van het product. Voor fysieke producten is de commissie vaak tussen de 5% en 10%. Voor digitale producten kan dit oplopen tot soms wel 50%.

De meest gebruikelijke manier voor het promoten van producten is via een website. Veel succesvolle affiliate marketeers maken een website per onderwerp. Wanneer je je aanmeldt bij een affiliate netwerk, dan krijg jij je eigen links voor ieder product dat je promoot. Zo zijn verkopen naar jou te herleiden.


Hoe vind je producten die je kunt promoten?

Om geld te verdienen met affiliate marketing moet je producten hebben om te promoten. Je moet dus verkopers zien te vinden die bereid zijn om jou een commissie te betalen wanneer hun producten via jou worden verkocht. Er zijn een aantal affiliate netwerken. Hier kun je je aanmelden als ‘publisher’ en hier vind je producten die je met jouw website of blog kunt gaan promoten. Bekende affiliate netwerken zijn Paypro, Daisycon en tradetracker

Veel grote partijen, zoals Coolblue, Bol.com en Zalando hebben hun eigen affiliate programma, wat ze vaak hun partnerprogramma noemen. Maar het werkt hetzelfde. Vaak hebben die een lager commissiepercentage, maar hun grote assortiment is een voordeel. Komt een klant via jouw link op bol.com en koopt hij wat, dan krijg je niet alleen commissie over het product wat door jou werd gepromoot, maar over de hele bestelling.

Voor succesvolle affiliate marketing moeten je website en de producten die je promoot goed bij elkaar passen. Advertenties van kleding van Zalando zullen weinig opleveren wanneer je een website over gezond koken hebt.

Je kunt het op twee manieren benaderen. Je kunt zelf al een idee hebben voor een website, bijvoorbeeld over je hobby of een onderwerp waar je al veel van weet, en naar een product zoeken dat daarbij past. Misschien is dit niet altijd te vinden en zul je naar een tweede keus moeten gaan kijken.

De andere route is zoeken naar producten die een goede commissie opleveren en vervolgens een website maken over een onderwerp dat daar goed bij past.


Beginnen met affiliate marketing kost bijna niks!

Het aanmelden voor affiliate netwerken en partnerprogramma’s is meestal gratis. Het maken van een website kan al vanaf een paar euro per maand. Dus je hoeft bijna niks te investeren om met affiliate marketing te beginnen en is een gemakkelijke manier om financieel onafhankelijk te worden. Je hebt natuurlijk ook een computer en een internetverbinding nodig, maar als je dit leest heb je dat waarschijnlijk wel.

Je voornaamste investering is tijd. Je bent hier geheel vrij in. Je kunt makkelijk beginnen met affiliate marketing naast je baan of studie. Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing hangt wel af van hoeveel tijd je erin steekt.

thuis geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing zonder website

Een website is de meest gebruikelijke manier om je producten te promoten en dat is niet voor niets. Op je eigen website heb je alles in de hand. Maar je kan ook met affiliate marketing beginnen zonder website. Je kunt ook social media gebruiken. Je kunt een Facebook groep creëren rond een bepaald onderwerp en je producten promoten in je posts.

Pinterest leent zich ook goed voor affiliate marketing. Een voordeel van Pinterest is dat pins er vaak jarenlang rond blijven zwerven, terwijl je posts op Facebook of Instagram na een paar dagen al door niemand meer gezien worden. Gebruik maken van Pinterest zonder eigen website leent zich vooral voor producten die een goede visuele uitstraling hebben, zoals kleding.

Youtube is ook zeer geschikt om producten te promoten. De affiliate link kun je in de omschrijving van de video zetten. Vermeld dan wel dat de link in de omschrijving staat, zo voorkom je dat mensen het zelf op Google op gaan zoeken en via een ander kanaal het product kopen.

Het nadeel van affiliate marketing op een ander platform is dat je minder zelf in de hand hebt. Een platform zoals Pinterest kan zomaar zijn voorwaarden veranderen waardoor het niet meer toegestaan is om affiliate links op het platform te plaatsen. Ook niet ieder affiliate netwerk staat promotie via social media toe. Lees goed de voorwaarden, voordat je begint met het promoten op een manier waarop je er niks voor krijgt.


Affiliate marketing met een eigen website

Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing dan is de meest geschikte manier om een eigen website te maken. Met je eigen website heb je veel in eigen hand. Je kunt erop zetten wat je zelf wilt, de producten promoten die je zelf wilt en je kunt er vanaf al je social media kanalen heen verwijzen. Er zijn verschillende soorten websites die je kunt maken.

Een authority website

Een authority website is zeer geschikt wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing. Het is, zoals de naam al zegt, de bedoeling dat je een website maakt die als autoriteit gezien kan worden op het gebied van jouw onderwerp. Je behandelt jouw onderwerp in de breedte met kwalitatief zeer goede artikelen. Je schrijft met als doel je publiek goed over een onderwerp te informeren.

Wanneer je inhoudelijk sterke artikelen schrijft zul je goed gevonden worden in Google, maar ook doordat mensen elkaar over jouw website vertellen. Als mensen kunnen controleren dat het klopt wat je schrijft, zullen ze je gaan vertrouwen. Uiteindelijk is je doel om geld te verdienen met affiliate marketing.

Om je reputatie te houden kun je het beste alleen producten promoten waar je achter staat en die je zelf hebt geprobeerd. Een goede manier om een product te promoten is door middel van een eerlijke review. Verwerk de producten die je promoot regelmatig in de tekst.

Een authority website is vaak zeer uitgebreid en het duurt een tijd om zo’n site op te bouwen. Als je zelf weinig tijd hebt, maar wel geld om te investeren, kan je tekstschrijvers inhuren om teksten voor je te schrijven.

Een niche website

Een niche website is een website over een zeer specifiek onderwerp, een niche dus. Waar een authority website over kamperen kan gaan, kan een niche website bijvoorbeeld gaan over hoe je zelf een bestelbusje tot een camperbusje ombouwt. Hierbij kun je veel aspecten in detail behandelen. Een niche website trekt doorgaans een kleiner publiek, maar wel een trouw publiek.

Met een niche website kan je geld verdienen met affiliate marketing, maar je publiek is vaak ook bereid om te betalen voor jouw eigen digitale producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een e-book of een online cursus. Niche sites hebben dus vaak meerdere verdienmodellen naast elkaar.


Een persoonlijke blog

Een persoonlijke blog wordt vaak gestart vanuit een hobby. Zo kunnen er op een persoonlijke blog artikelen staan over verschillende onderwerpen die de maker van de blog interesseren. Vaak zijn die onderwerpen wel gerelateerd aan elkaar, zoals mode, beauty en fitness. Mensen die geld verdienen met hun persoonlijke blog en gerelateerde social media accounts worden ook wel influencers genoemd.

Blog geld verdienen met affiliate marketing

Influencers verdienen vaak veel geld doordat bedrijven ze betalen voor het promoten van hun producten. Maar voordat je zover bent dat bedrijven jou zelf benaderen kun je ook geld verdienen met affiliate marketing.


Voer goed zoekwoordenonderzoek uit

Wat voor soort website je ook maakt, bezoekers komen niet vanzelf. Als je bezoekers wilt krijgen zonder te adverteren zul je ervoor moeten zorgen dat je hoog scoort in de zoekmachines. Denk goed na over de zoekterm waarop jij gevonden wilt worden. Hoe specifieker hoe beter.

Een voorbeeld is een Chinees restaurant. Mensen die naar een Chinees restaurant willen, zoeken er doorgaans een bij ben in de buurt. Mensen zoeken bijvoorbeeld naar ‘Chinees restaurant Zwolle’. En als eigenaar van een Chinees restaurant in Zwolle, wil je dat mensen die dit intypen ook de website van jouw restaurant vinden. Verwerk deze woordcombinatie daarom regelmatig op je website. Als je het nog specifieker (en daarmee unieker) kunt maken, bijvoorbeeld ‘Chinees wok restaurant in Zwolle’, doe dat dan.

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing, dan maak je waarschijnlijk geen website voor een restaurant, maar het principe gaat voor iedere website op. Er zijn verschillende tools beschikbaar, gratis en betaald, die je helpen met je zoekwoordenonderzoek. Die geven je bij jouw zoekterm ook alternatieve zoektermen en zoekvolumes.


Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing hangt deels af van hoeveel tijd je bereid bent erin te steken. Daarnaast hangt het ook af van hoe lang je er al mee bezig bent. Het kan heel goed zijn dat je er de eerste maanden geen cent aan verdient. Het kost tijd om een website te vullen met waardevolle content die goed gevonden wordt in Google.

Als je er echter gedisciplineerd regelmatig tijd in steekt, dan zal je inkomen zeker gaan groeien. Als je site eenmaal goed loopt moet je die wel blijven onderhouden, maar kan je ook tijd gaan steken in het maken van een tweede site. En een derde, enz. Zo kun je je inkomen met affiliate marketing steeds uit blijven bouwen.


Online training affiliate marketing

Affiliate Marketing Revolutie

Er zijn mensen in Nederland die meer dan EUR 10.000 per maand verdienen met affiliate marketing. Dit is dan opgebouwd in meerdere jaren. Een voorbeeld is Jacko Meijaard. Zijn doel was om EUR 7.500 per maand te gaan verdienen, maar dat doel is hij inmiddels al lang voorbij.

training om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing

Op zijn website Internet Succesgids deelt hij zijn verhaal en geeft hij tips. Hij heeft ook een training ontwikkeld, de Affiliate Marketing Revolutie. In deze training komen alle aspecten van affiliate marketing aan de orde. Het maken van een website, hoog scoren in Google en geld verdienen met e-mails zijn een paar van de onderwerpen.


Wat is mijn ervaring met Affiliate Marketing Revolutie

Zelf heb ik mij ook aangemeld, het was maar een kleine investering, waar je veel geld aan kan verdienen. Jacko heeft veel video’s online staan die stap voor stap uitleggen hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Je krijgt als lid het recht om in te loggen op het forum. Als je vragen hebt kun je die daar stellen, andere leden of Jacko kunnen hierop reageren en vaak zit daar een bevredigend antwoord bij.

Dus zelf vind ik Affiliate Marketing Revolutie een dikke aanrader, en voor het geld hoef je het niet te laten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *