Selecteer een pagina

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een populaire manier om online geld te verdienen. Geld verdienen met affiliate marketing is ook in Nederland goed mogelijk. Je promoot producten van anderen en daar ontvang je een commissie voor.

Heel veel bedrijven bieden een affiliate programma aan. Hierdoor kun je allerlei soorten producten promoten: elektronica, kleding, boeken, games, software, cursussen, het is maar net wat bij je past.

De commissies kunnen sterk uiteen lopen. Voor bepaalde digitale producten kun je wel een commissie van 50% krijgen. Bij affiliate programma’s van grote bedrijven, zoals bol.com en Coolblue is het vaak maar 5%. Maar daar krijg je weer commissie over alles wat via jouw link is aangeschaft, ook als het compleet andere producten zijn.

Affiliate marketing en bloggen


Affiliate marketing is een hele populaire manier om geld te verdienen met je blog. Via het affiliate programma krijg je promotiemateriaal, bijvoorbeeld links en banners, waarmee je de producten kunt promoten. Aan dit materiaal zit ook een code vast, zodat geregistreerd wordt welke kopers via jou zijn gekomen.

Als je een blog hebt kun je producten gaan promoten die bij je blog passen, bijvoorbeeld kleding en sieraden bij een fashion blog of materialen bij een DIY blog. Voor ieder onderwerp is er wel iets te bedenken dat je kunt promoten. Een goede manier is een review te maken van de producten die je promoot, waarin je bijvoorbeeld laat zien hoe het product werkt en wat je resultaten ermee zijn.

Jouw producten laten promoten


Affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen met internet wanneer je zelf (nog) geen eigen producten hebt om te verkopen. Maar je kunt het ook omgekeerd inzetten. Wanneer je wel eigen producten of een webshop hebt, dan kun je door middel van affiliate marketing anderen inzetten om jouw producten te promoten. Zo kun je gebruik maken van de fans en volgers van andere bloggers, waarmee je bereik een stuk groter wordt.

Lees ook dit interessante artikel over affiliate marketing

geld verdienen met affiliate marketing
Geld verdienen met affiliate marketing