Selecteer een pagina

De beste crypto broker van Nederland

19 feb 2022

De beste crypto broker van Nederland

De beste crypto brokers van Nederland maken het mogelijk om mee te werken aan de toekomst van de financiële wereld. Niet alleen is er een globale transitie gaande, weg van het traditionele “fiat” geld naar cryptocurrency, je kunt er ook zelf nog veel geld mee verdienen.

Tijd dus om zelf te investeren in crypto. Maar hoe doe je dit het beste? Waar kun je terecht om crypto te kopen? Zijn cryptocurrency niet heel erg duur?

Op al deze vragen en meer geven wij je een antwoordt. Ook hebben wij de 3 beste crypto brokers van Nederland op een rij gezet zodat jij snel kunt beginnen aan jouw eigen toekomst in de crypto wereld.

Let op, beleggen is risicovol en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.


Waarom in cryptocurrency investeren?


Voordat je verder gaat met je zoektocht naar de beste crypto broker, willen we eerst kort uitleggen wat cryptocurrency precies is en waarom je juist bij een broker moet zijn. Wij nemen deze definitie voor waar aan: Cryptocurrency is een niet-gereguleerde, digitale valuta dat gebruik maakt van een blockchain om alle in het verleden gedane transacties openbaar op te slaan.

Dat is een hele zin, in principe wordt er gezegd:

 • Cryptocurrency is niet gereguleerd, dus geen overheid of andere instantie die de waarde probeert te beïnvloeden.
 • Digitale valuta, dus online en niet met fysieke munten of biljetten (nog niet).
 • Blockchain, een gedeeld bestand op het internet met ALLE transacties van ALLE wallets (rekeningen) in het verleden gedaan.Nu horen wij de economen onder onze lezers al denken: niet gereguleerd geld is toch zeer kwetsbaar voor speculatie? En ja, dat is het geval. De prijs van Bitcoin ten opzicht van de Amerikaanse dollar is als een raket gestegen de laatste jaren. In vijf jaar tijd is die prijs gestegen van $400, toen al als astronomisch hoog gezien (ca. 2016), naar meerdere tienduizenden anno 2021. Niet te betalen dus, een bitcoin.

Maar, wat we dus ook zien is het enorme groeipotentieel van cryptocurrency. Konden we het ons maar veroorloven om in cryptomunten te investeren! Dat kan, via een crypto broker.

Neem een goede broker uit Nederland voor cryptocurrency

Crypto brokers


We hadden al eerder een artikel geschreven over Bitcoin kopen. Daar gingen we in op hoe de koop en verkoop van Bitcoin geregeld is (en dus alle andere crypto). Waar we in veel mindere mate op ingingen was waar je de cryptocurrency kunt kopen en ook kwamen crypto brokers niet aan bod.

Een crypto broker is een financiële dienst waarbij je fractionele crypto munten kunt kopen en verhandelen. Je maakt dus niet een eigen wallet aan en je kunt er ook niks mee kopen, anders dan alleen de wissel tussen crypto en euro’s of dollars.

Het grote voordeel van een crypto broker is dus dat je niet hele crypto munten hoeft te kopen. In plaats daarvan koop je voor een bedrag in euro’s of dollars in op een crypto. Je bezit dan een fractie van een crypto munt, bijvoorbeeld 0,00111 BTC (Bitcoin). Op die manier kun je dus voor een betaalbaar bedrag investeren in cryptocurrency.


De 3 beste crypto brokers in Nederland


Ook in Nederland kun je crypto kopen bij een crypto broker. We hebben de 3 beste crypto brokers van Nederland voor je op een rij gezet, met een bonus mention op het eind. Van belang hierbij waren lage kosten per transactie, lage kosten voor storten en opnemen en gemakkelijk in gebruik. Kandidaten die het moeilijk maakten om bijvoorbeeld snel en simpel je geld weer op te nemen vielen dus al snel af. Ook zien we graag een ruim aanbod aan crypto munten bij onze crypto brokers.

Bitvavo

Bitvavo maakt de handel in crypto wel heel erg gemakkelijk. Bitvavo komt via een app met een simpele User Interface (het aangezicht en werking van de app). Er zijn maar een handje vol verschillende pagina’s waar je overwegend mee te maken hebt. Er is een lijst met meer dan 150 verschillende cryptomunten om in te handelen.

Je klikt op een munt die je wilt hebben en je komt op de volgende pagina met een korte (financiële) historie over de munt. Daar kun je kopen of verkopen, het geld wordt direct van je balans afgeschreven. De kleinste aankoop is 5 euro maar je kunt voor elk willekeurig bedrag verkopen (als je dat aan cryptomunten hebt natuurlijk).

Storten en opnemen gaat via de bank, als je de app van je bank ook geïnstalleerd hebt dan gaat dit via iDeal direct en gratis. Het geld staat dan binnen een paar minuten op je balans. Opnemen gaat ook erg snel, zonder de wachttijden van veel andere brokers. Binnen 1 tot 2 werkdagen heb je het opgenomen bedrag weer op je bankrekening staan. Je kunt ook je gekochte crypto overmaken naar je eigen wallet, als je dat wilt.

Bitvavo hanteert erg kleine commissies van ongeveer 0,25% per transactie (kopen of verkopen). Op kleine bedragen is dit een verwaarloosbaar bedrag.

Veel gemakkelijker als de Bitvavo app kan het haast niet worden. Het is daarom een erg sterke crypto broker voor de beginner die de wereld van de crypto wil verkennen.

Enige minpuntje aan Bitvavo gaat hand in hand met zijn kracht en simpelheid. De User Interface is zo simpel gehouden dat je bepaalde tools mist, zoals het sorteren op stijgers en dalers. De cryptomunten die je hebt gekocht komen bovenaan de lijst te staan, maar zonder enige afscheiding van de rest van de lijst. Als je er veel en vaak handelt kan deze erg simpele informatievoorziening je al snel “overbelasten”.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Heel gemakkelijk in gebruik
 • Enorm aanbod
 • Super snel storten en opnemen

Nadelen

 • Simplistisch

Litebit


Onze tweede aanbeveling van Nederlandse bodem is Litebit met een net wat uitgebreidere app. Hoewel Bitvavo wordt gezien als de “go-to” voor crypto brokers, heeft de Litebit app een aantal voordelen als het neerkomt op functionaliteit. De User Interface is heel gemakkelijk en presenteert alle informatie die je nodig bent handig en snel.

Maar Litebit sorteert deze informatie net wat meer dan Bitvavo dat doet. Zo kun je de lijst met alle aangeboden crypto door scrollen en ook hier staan de wallets die jij hebt helemaal bovenaan (net iets duidelijk aangegeven echter). Maar je kunt ook kijken naar alleen je eigen portefeuille of juist alleen een lijst met crypto zonder je eigen wallets.

Je kunt bij Litebit snel geld storten op je balans via iDeal of creditcard. Maar je kunt ook per transactie direct het geld overmaken. Verder kun je crypto overmaken naar ieder gewenste wallet. Standaard is dit naar je Litebit wallet maar dat hoeft dus niet.

Dus dat klinkt als alleen maar voordelen ten opzichte van Bitvavo. Maar Bitvavo is goedkoper, veel goedkoper soms want Litebit hanteert geen vaste commissie. Voor elke crypto vragen ze een ander percentage van de transactie. Soms is dat heel klein en net zoveel als bij Bitvavo maar bij de populaire crypto munten kan dit oplopen tot wel 2%. Let daarmee dus op. Ook hebben ze maar een beperkt aanbod aan cryptomunten.

Voordelen

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Super snel storten en opnemen

Nadelen

 • Variabele commissies
 • Beperkt aanbod

eToro


Als het populairste handelsplatform van Europa en waarschijnlijk de wereld, biedt eToro ook cryptocurrency aan. Strikt genomen is eToro geen crypto broker omdat je de munten niet naar een eigen wallet over kunt maken. In plaats daarvan handel je in derivaten gebaseerd op crypto, “CFD” genaamd. Als beleggingsplatform biedt eToro een complete beleggingservaring aan buiten alleen Crypto CFD om. De informatievoorziening op eToro is dan ook fantastisch.

Je kunt eToro zowel als app of op je browser gebruiken. De app is bijna net zo simpel in gebruik als die van Litebit. Je komt hier en daar toch wel zaken tegen die je misschien niet strikt genomen nodig bent voor de handel in crypto. eToro is er niet specifiek op gericht om als crypto broker op te treden. Maar als je op zoek bent naar meerdere beleggingsmogelijkheden, dan is eToro daarentegen juist weer ideaal.

Bij de koop van crypto CFD kun je een hefboom instellen. Met een hefboom betaal je een fractie van de waarde van het product als inleg. Bij de opheffing van je CFD wordt de winst die je gemaakt hebt vermenigvuldigt met de hefboom die je hebt ingesteld. Let er wel op: lijdt je juist verlies, dan wordt ook dit vermenigvuldigt en moet je dus bijbetalen. Speculeren met crypto CFD kan dus erg lucratief zijn, maar er zijn wel risico’s.

Voordelen

 • Veelzijdig
 • Enorm aanbod
 • Hefbomen

Nadelen

 • Complexe informatievoorziening
 • Risicovoller

(Bonus) BUX Crypto


Als bonus mention crypto broker willen we BUX Crypto nog noemen. De apps van BUX (onderdeel van ABN Amro) staan er om bekend dat ze erg gemakkelijk zijn in gebruik. BUX Crypto heeft een opgeruimde User Interface, waarbij deze app net iets meer informatie toont per cryptomunt als je deze uitkiest uit de lijst.

Wat BUX Crypto echt interessant maakt is de mogelijkheid tot 0% commissies. Je koopt en verkoopt je crypto dan gratis. Dit kan echter alleen als je eerst 1000 BUX Tokens (hun eigen op Bitcoin gebaseerde crypto) koopt en in je wallet laat staan. Nu is de BUX Token op dit moment niet veel waard, maar het is toch wel een investering.

Voordelen

 • 0% commissie*
 • Geen wisselkoersen omdat je direct met Euro’s koopt i.p.v. USD.

Nadelen

 • * Je krijgt je 0% commissie pas als je 1000 BUX Tokens op je account laat staan.

Onze voorkeur qua crypto broker


Voor de beginner lijkt ons Bitvavo een erg goede start. Het is een gemakkelijk te gebruiken crypto broker uit Nederland met erg lage transactie commissies. Als je niet te veel handelt, dan ben je de uitgebreide informatievoorziening van bijvoorbeeld eToro niet nodig. De app is snel en er zijn nagenoeg geen wachttijden met transacties, storten of opnemen.

Wil je serieus gaan speculeren met crypto, dan kom je al snel uit bij eToro als je crypto broker. De informatievoorziening van eToro is ronduit fantastisch en je kunt er mee doen wat je wilt. Zo kun je (bijna) net zo simpel te werk gaan als bij de Bitvavo app, of je kunt juist een diepe duik nemen in trend analyses. Ook kun je dan gebruik gaan maken van hefbomen, om zelfs (voor crypto) kleine prijsschommelingen enorm uit te vergroten.


Let op, beleggen is risicovol en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *