Selecteer een pagina

Wat is een Webshop fulfilment

Webshop fulfilment is het proces van het afhandelen van de bestellingen van je webshop. Dit proces kun je uitbesteden. Wanneer je kiest voor het uitbesteden van je webshop fulfilment, dan worden de orders van je webshop rechtstreeks naar het fulfilment bedrijf gestuurd. Jouw producten liggen daar in het magazijn en zodra de order binnenkomt wordt het ingepakt en verstuurd.

Bij een goed fulfilment bedrijf merkt je klant niet eens dat het door een externe partij is verstuurd. Zo wordt er bijvoorbeeld gewoon een pakbon met jouw logo in de doos gestopt. Zo’n bedrijf kan ook de retouren en de klantenservice voor je afhandelen.

Waarom zou je kiezen voor webshop fulfilment?


Webshop fulfilment levert je vooral veel tijdwinst op. Wanneer je webshop goed begint te lopen, kun je veel tijd kwijt zijn met het inpakken van de bestellingen. De tijd die je kwijt bent aan dit inpakwerk kun je beter besteden aan zaken waarmee je je bedrijf echt kan laten groeien. Bijvoorbeeld aan marketing of aan het ontwikkelen van nieuwe producten.

Een ander voordeel van webshop fulfiment is dat jouw producten ook bij hen in het magazijn liggen. Je hoeft dus zelf niet voor opslagruimte te zorgen. En een derde groot voordeel is dat je webshop ook door kan blijven draaien als jij even niet werkt. Je kunt gewoon op vakantie zonder je webshop te hoeven sluiten.

Wat kost webshop fulfilment?


De prijzen van webshop fulfilment variëren een beetje per bedrijf en het maakt ook uit hoeveel orders je webshop gemiddeld per maand krijgt. Vaak begint het bij ongeveer 7,95 euro per pakket en 4,95 (2021) als het door de brievenbus past. Niet eens zo heel veel duurder dus dan wanneer je het zelf verstuurt. Als je bedenkt dat je er veel tijd mee bespaart en dat je zelf geen magazijn hoeft te huren voor je voorraad, dan is het al snel de moeite waard.


Lees ook dit gerelateerd artikel.

Dropshipping
Dropshipping