Selecteer een pagina

Hoe kun je online geld verdienen?

16 dec 2020

Achter je computer online geld verdienen

Online geld verdienen is ideaal. Je hebt geen reistijd, je hoeft geen oncomfortabele nette kleding aan en je kunt werken op de momenten die jou uitkomen.

Veel jongeren die online geld verdienen doen dat om over de hele wereld te kunnen werken als digital nomad. Ouders kunnen werken onder schooltijd en ‘s avonds en ‘s middags aandacht voor hun kinderen hebben.

En in veel gevallen is het inkomen ook nog eens passief, wat inhoudt dat het inkomen ook doorgaat op momenten dat je niet aan het werk bent.

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Bij de meeste manieren moet je eerst wel wat tijd investeren om het op gang te krijgen, maar wanneer het eenmaal loopt kun je lekker verder bouwen aan je online imperium.

Passief inkomen genereren

Passief inkomen, dat klinkt heerlijk. Lekker geld verdienen terwijl jij lekker met je luie kont op het strand ligt. Of rijk worden terwijl je slaapt. Maar er moet wel veel werk gedaan worden voordat de geldmachine gaat draaien. Online geld verdienen is vaak passief. Je hebt zelf ook niet direct invloed op hoeveel je verdient.

Wanneer je bijvoorbeeld geld verdient met YouTube, dan moet je wel actief video’s maken en uploaden. Maar daarna moeten er ook mensen naar de video’s gaan kijken. Je hebt zelf niet in de hand hoeveel geld je verdient met welke video. Maar zo lang de video online blijft, blijf je er geld aan verdienen.

Langdurig geld verdienen met eenmalig werk dus, dat is wat meestal met passief inkomen wordt bedoeld. Door steeds maar te blijven creëren kun je steeds meer passief inkomen opbouwen. In dit artikel staan verschillende manieren om online geld te verdienen met dit model.

Bijna geen investering nodig

Enkele tientjes investeren om online geld te kunnen verdienen

Voor de meeste manieren om online geld te verdienen heb je geen of weinig geld als investering nodig. Voor een blog, waar je door middel van affiliate marketing geld mee kan verdienen, ben je enkele tientjes kwijt voor een domeinnaam en een jaar webhosting.

Met een YouTube kanaal kan je beginnen met je telefoon en gratis software op je computer. Voor een webshop met dropshipping hoef je niet zelf voorraad in te kopen. Je kunt dus (bijna) gratis beginnen met online geld verdienen! Je moet vooral investeren met tijd. Tijd om te leren en tijd om content te produceren. 


Affiliate marketing

Een populaire en laagdrempelige manier om online geld te gaan verdienen is met affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je de producten van een ander en krijg jij een commissie per product dat via jou wordt verkocht. De commissie kan variëren van 5% op fysieke producten, bijvoorbeeld via bol.com en coolblue, tot 50% op digitale producten via programma’s zoals Paypro. 

Online geld verdienen met bloggen

Wanneer mensen zeggen dat ze geld verdienen met hun blog, dan is dat meestal met affiliate marketing. De andere populaire inkomstenbron bij een blog zijn advertenties, bijvoorbeeld met het programma Google Adsense.

Je blog kan over alles gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een product bij te vinden dat je als affiliate partner kunt promoten. Wanneer je al wat langer blogt, zul je op een gegeven moment een schare trouwe volgers hebben die jou vertrouwen en misschien zelfs het gevoel hebben dat ze jou kennen. Wanneer jij een product aanraadt zullen een aantal van je fans dit dan ook kopen.

Veel succesvolle affiliate marketeers raden hun volgers alleen producten aan die ze goed kennen en ook zelf ook gebruiken. Wanneer het product dat je promoot tegenvalt, dan zullen je volgers je andere aanbevelingen waarschijnlijk ook niet meer volgen.

Online geld verdienen met bloggen

Online geld verdienen met YouTube

Ben je niet zo’n schrijver, dan is het maken van video’s voor YouTube ook een goede manier om geld te verdienen met internet. Je kunt het ook prima allebei doen, een blog en een YouTube kanaal. Er zijn ook gewoon onderwerpen die zich beter lenen voor een video dan voor een geschreven tekst en andersom. 

YouTube betaalt zijn creators een deel van de advertentie inkomsten. Je kunt alleen pas geld verdienen wanneer je minstens 1.000 abonnees hebt en wanneer er in het afgelopen jaar 4.000 uur naar jouw video’s is gekeken. Maar naast de inkomsten die je rechtstreeks van YouTube krijgt, zijn er ook andere manieren om online geld te verdienen met jouw video’s.

Affiliate marketing op YouTube

Affiliate marketing op YouTube

Naast advertentie inkomsten kun je met YouTube ook geld verdienen met affiliate marketing. Het werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je een blog hebt. Je promoot producten in je video, onder je video plaats je je affiliate link en wanneer iemand via die link wat koopt krijg jij commissie.

Op verschillende manieren kun je producten promoten. Je kunt bijvoorbeeld een review van een product maken. Bij een fysiek product kun je het ook laten zien. Een andere populaire manier om producten te promoten is om er een demonstratie van te geven, of een tutorial van hoe je het moet gebruiken. Maar het kan ook subtiel, bijvoorbeeld alleen kort noemen welke materialen je gebruikt.

Bij sommige YouTubers zie je bijvoorbeeld in hun omschrijving staan welke camera ze gebruiken, of welke video software. De kwaliteit van hun video spreekt dan voor zich, maar natuurlijk leest niet iedereen de omschrijving bij je video’s.

Sponsors

Wanneer je een groot aantal abonnees hebt, dan kun je benaderd worden door bedrijven voor sponsordeals. Deze bedrijven willen dan dat jij hun producten promoot in jouw video’s. Hoewel de contracten meestal verbieden om aan iemand te vertellen hoeveel je er precies mee verdient, is wel bekend dat dit van veel bekende YouTubers een grotere inkomstenbron is dan de advertenties. 


Een eigen webshop

Een eigen webshop beginnen is een leuke manier om geld te verdienen via internet. Er zijn wel al veel webshops, dus een goede manier om je te onderscheiden is door unieke producten te verkopen. Dit kunnen producten zijn die je zelf ontwikkelt, of je kunt producten die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn importeren. Dat hoeft natuurlijk niet, maar met producten die ook in de grote, bekende webshops te koop zijn is het moeilijker om klanten te vinden. 

Met een webwinkel kun je ook online geld verdienen

Een webshop passief laten draaien

Een webshop is natuurlijk niet het toonbeeld van passief inkomen. Maar je kunt wel zoveel mogelijk werk uitbesteden. Je kunt bijvoorbeeld een fulfilment center inschakelen. Je stuurt jouw producten dan naar hun magazijn en zij zorgen ervoor dat alle bestellingen ingepakt en verstuurd worden. Ze kunnen zelfs de klantenservice voor je regelen.

Helemaal passief zal het natuurlijk niet worden. Je zult altijd wat moeten blijven doen om je webshop te promoten. Maar met een fulfilment center kun jij je focussen op het ontwikkelen van nieuwe producten en de marketing. En je kunt ook rustig op vakantie, terwijl je webshop door blijft gaan. 


Dropshipping

Dropshipping is een manier om online geld te verdienen met een webshop, terwijl je zelf helemaal geen producten op voorraad hebt. Jij beheert je eigen webshop, maar bestellingen gaan rechtstreeks naar de leverancier, die het product ook direct naar de klant stuurt. Je kunt met dropshipping dus een webshop beginnen zonder te hoeven investeren in een voorraad. Je kunt je dus volledig focussen op de promotie van je webshop.

Gebruik Print On Demand voor unieke producten

Dropshipping is de laatste jaren wel een stuk populairder geworden. Inmiddels hebben heel veel mensen ontdekt dat ze met dropshipping via AliExpress een goede marge kunnen verdienen. Het is moeilijk om je te onderscheiden wanneer er al tientallen webshops zijn die dezelfde producten verkopen. Met een print on demand business model kun je wel unieke producten verkopen. 

Print on demand werkt zo: jij ontwerpt een opdruk, bijvoorbeeld voor een mok of een T-shirt, en pas wanneer er een bestelling komt wordt dit item gemaakt. Je kunt dus wel je eigen unieke producten ontwerpen, zonder dat je vooraf hoeft te investeren om het allemaal te laten drukken. Shopify heeft goede mogelijkheden om dit allemaal te integreren in een webshop. Populaire print on demand producten zijn telefoonhoesjes, T-shirts, hoodies en mokken. 

Met dropshipping geld verdienen op het internet

Een online cursus maken

Met online cursussen valt veel geld te verdienen. Er zijn verschillende platforms waarop je een online cursus kunt laten draaien, dus je hoeft zelf niet de hele techniek te beheersen. Maar je moet natuurlijk wel cursisten zien te vinden. Daarom is een online cursus meestal niet de eerste stap in het online geld verdienen.

Veel mensen die cursussen maken hebben al veel volgers op hun blog of social media. Zo weten zij ook dat er interesse is in het onderwerp waar zij hun cursus over maken. En zo heb je ook al een publiek om je cursus bij te promoten. 


Een e-book schrijven

Een e-book schrijven is ook een manier om online geld te verdienen met eenmalig werk. Je kunt dit boek verkopen via je eigen website, of via een ander platform. Maar als je het boek eenmaal geschreven hebt kun je het verkopen via een geheel geautomatiseerd proces, waardoor het verder geen werk meer kost. 

Net als een online cursus kun je een e-book het beste schrijven over een onderwerp waar je al over blogt of volgers bij hebt op social media. Dan weet je dat er in ieder geval een publiek is voor jouw e-book. Dit soort e-books zijn meestal informatief. Ze beloven vaak een probleem op te lossen, bijvoorbeeld ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?’.

Een e-book heeft als nadeel dat je het niet even door kunt bladeren om te beoordelen of het echt wat voor je is, zoals je in een boekwinkel wel kunt doen. Het is dus wel belangrijk om wat extra informatie te geven, bijvoorbeeld hoeveel pagina’s je e-book heeft, of je kunt de inhoudsopgave delen. Om je potentiële klanten te overtuigen kun je ook het eerste hoofdstuk gratis beschikbaar stellen.

Een e-book als lead magnet

Een e-book is ook een populaire manier om klanten te trekken voor je duurdere producten. In dat geval wordt het ebook meestal gratis weggegeven. Mensen kunnen bijvoorbeeld je e-book gratis krijgen wanneer ze zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief. In die nieuwsbrief kun je jouw andere (duurdere) producten promoten. Bijvoorbeeld een online cursus. Je moet zorgen dat je e-book ijzersterk is, ookal geef je het gratis weg. Dit is namelijk de kennismaking van je potentiële klanten met jou en jouw expertise. 


Leuke bijbaan voor studenten

Ben je student, dan is dit het ideale moment om te beginnen met geld verdienen via internet als bijbaan. Je hebt waarschijnlijk naast je studie wel wat tijd over en je hebt nog weinig financiële verplichtingen.

Wanneer je begint met online geld verdienen kan het best even duren voordat de inkomstenstroom op gang komt, maar dat is niet zo erg als je nog geen hoge lasten hebt zoals een hypotheek en kinderopvang. Als je je er echt voor inzet, dan kun je tegen de tijd dat je afstudeert al een hele leuke inkomstenstroom hebben opgebouwd. 


Geld verdienen met je hobby

De meeste bovenstaande manieren zijn ook goede manieren om geld te verdienen met je hobby. Is je hobby tekenen, dan denk je er in eerste instantie misschien aan om je tekeningen te verkopen. Dit kan, maar hiermee kan je maar eenmalig geld verdienen per gemaakt werk. Maar je kunt bijvoorbeeld ook YouTube video’s maken waarin je laat zien hoe je bepaalde dingen tekent.

Met affiliate marketing kun je ook jouw favoriete tekenmaterialen promoten bij deze video’s, of op een blog. Heb je veel volgers op je Instagram met je mooie tekeningen, dan kun je misschien ook wel goede sponsordeals krijgen. Je kunt door middel van print on demand je ontwerpen op T-shirts of andere producten laten drukken. 

Schilderen als hobby

Er zijn voor bijna iedere hobby wel manieren te verzinnen om online geld te verdienen. Er zijn gamers die simpelweg geld verdienen door te streamen wanneer ze aan het gamen zijn. Je kunt ook muzieklessen geven. Je hoeft echt niet ergens de beste te zijn om er tutorials over te maken. Ook met alleen basiskennis kun je een beginner al heel wat leren. En hoe leuk zou het zijn om uiteindelijk van je hobby je werk te maken?


Beleggen

Ook met beleggen kun je online geld verdienen. Hier heb je wel geld voor nodig. Onder beleggen verstaan we aandelen kopen voor de lange termijn. Met lange termijn bedoelen we meerdere jaren. Koop je aandelen (of andere beleggingsproducten) omdat je verwacht dat de koers snel gaat stijgen en wil je snel winst halen, dan noemen we dit speculeren.

Beleggen op lange termijn levert gemiddeld 8% rendement per jaar op. Hoe jonger je hiermee begint, hoe meer je ervan zult profiteren. Je kunt heel breed beleggen, bijvoorbeeld in indexfondsen. Wanneer je breed belegt in een indexfonds loop je minder risico op grote verliezen dan wanneer je in individuele aandelen belegt, maar je hebt ook minder kans op spectaculaire winsten. 

Wil jij ook beleggen in aandelen en ETF’s?

Let op, beleggen is risicovol en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Beleggen voor groei, dividend of waarde

Je kunt je bij beleggen in aandelen op een specifiek doel richten: groei, dividend of waarde. Wanneer je belegt voor groei, dan kies je vooral aandelen van jonge bedrijven, waarvan je verwacht dat die nog flink in waarde gaan stijgen. Had je bijvoorbeeld in de begintijd in aandelen van Google of Facebook belegd, dan had je nu een flinke winst gehad. 

Wil je juist dat je aandelen echt een inkomen op gaan leveren waarvoor je je aandelen niet eerst hoeft te verkopen, dan kun je kiezen voor dividendbeleggen. Dividend is een winstuitkering van een bedrijf aan zijn aandeelhouders. Niet ieder bedrijf keert zijn winst uit, er zijn ook bedrijven die hun winst investeren om verder te groeien.

Dat een bedrijf in het verleden dividend heeft uitgekeerd is geen garantie voor de toekomst. Maar je kunt de kans wel groter maken door ‘dividend aristocraten’ uit te zoeken. Dit zijn bedrijven die in de afgelopen 25 jaar ieder jaar dividend uitgekeerd hebben en het dividend ook ieder jaar hebben verhoogd. 

Waardebeleggen is de manier van superbelegger Warren Buffett. Hij zoekt bedrijven uit die in zijn ogen redelijk waardevast zijn, bijvoorbeeld door een concurrentievoordeel. Coca cola is hier een voorbeeld van. Coca cola heeft een unieke smaak en ook trouwe fans. Mensen die Coca cola drinken, die drinken meestal geen Pepsi. Aandelen in zo’n bedrijf zijn dus een goede investering.

Maar beurskoersen zullen altijd schommelen door het sentiment van de beurs. Warren Buffett probeert dan de aandelen te kopen op het moment dat de economie in een dip zit en de koers relatief laag is. Het kan wel zijn dat je jaren moet wachten op zo’n moment. 

Met beleggen online geld verdienen

Hoe weet je of het betrouwbaar is?

In de wereld van online geld verdienen is helaas niet alles betrouwbaar. Wanneer je geld moet betalen voordat je kunt deelnemen, dan moet je op je hoede zijn. Natuurlijk is het logisch dat je geld moet betalen voor producten, wanneer je een website begint moet je bijvoorbeeld betalen voor een domeinnaam en hosting. Maar je hoeft geen geld te betalen om een Youtube account aan te maken of om aan een affiliate programma deel te nemen.

Wanneer je ergens eerst geld moet betalen voordat je kunt gaan verdienen, is het vaak een scam. In veel gevallen is er sprake van een Ponzi-schema, oftewel een piramidespel. Jij moet betalen om mee te doen en je verdient geld met deelnemers die jij weer aanbrengt. Met dergelijke programma’s moet je oppassen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *