Selecteer een pagina
Muntstukken en passief inkomen genereren

Hoe kun je een passief inkomen genereren? In dit artikel geven wij jou daar antwoord op.

Een passief inkomen is een inkomen dat doorgaat, ook wanneer je er niet voor werkt. Voor de meeste vormen van passief inkomen moet je eenmalig werk doen en daarna kan je er blijvend aan verdienen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan muziek. Een muzikant of band neemt een nummer één keer op in de studio. Daarna verdienen ze geld voor iedere keer dat het nummer wordt verkocht, op de radio wordt gedraaid of wordt gestreamd.

Er zijn nog veel meer manieren om passief inkomen te genereren met eenmalig werk. Wij hebben enkele voor jou op een rijtje gezet.


Passief inkomen kan blijven groeien

Het interessante aan passief inkomen is dat je het makkelijk kan laten groeien. Bij een gewone baan, een actief inkomen, krijg je af en toe opslag, maar vaak is dat niet meer dan een paar procent per jaar. En je moet er steeds voor blijven werken.

Een passief inkomen kan veel harder stijgen als je door blijft werken. Als een band een tweede album opneemt, dan stijgt hun inkomen. Het eerste album zal nog steeds beluisterd worden. Misschien zelfs wel nog meer, omdat ze nieuwe fans krijgen die het eerste album nog niet eens kenden.

Zo kan het ook werken voor schrijvers. Mensen die bij het tweede, of misschien wel pas bij het tiende boek, een schrijver ontdekken zullen waarschijnlijk ook het oudere werk gaan lezen. Zo kun je dus een stijgend passief inkomen genereren.


Verdienen aan jouw hobby

De voorbeelden van muzikanten en schrijvers spreken voor zich, maar niet iedereen heeft de talenten om succesvol te worden in één van deze beroepen. Maar passief inkomen genereren is ook voor jou weggelegd. Dankzij internet is het heel toegankelijk. Er zijn heel veel hobby’s waarmee passief inkomen te genereren valt, als je er creatief mee bent.


Een blog of website

Een toegankelijke manier om passief inkomen te genereren is met een blog of een website. Met een blog of website kun je op verschillende manieren geld verdienen. De eerste is om advertenties op je website te plaatsen. Je hoeft helemaal niet zelf sponsors te gaan zoeken, je meldt je gewoon aan bij Google Adsense.

Je moet wel een stukje code op je website zetten, maar daar hoef je geen IT-expert voor te zijn. Het is heel makkelijk, maar je moet wel veel bezoekers hebben voordat het een echt inkomen oplevert.

passief inkomen genereren met bloggen

Naast advertenties kun je met je website ook passief inkomen genereren met affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je een specifiek product van iemand anders.

Wanneer je je aanmeldt voor een affiliate programma krijg je een speciale link voor het product. Deze link kun jij op je website plaatsen. Wanneer iemand via jouw link het product koopt krijg jij commissie betaald.


Je eigen digitale producten: een ideale bron voor passief inkomen

Met advertenties en affiliate links op je website kan je aardig verdienen. Een eigen digitaal product kan een mooie aanvulling hierop zijn. Een e-book is een voorbeeld van een digitaal product. Hiervan kan je de verkoop geheel in eigen hand nemen. Maar er zijn nog veel meer soorten digitale producten die je kunt verkopen om een passief inkomen te genereren.

Op je eigen digitale producten kun je ook het principe van affiliate marketing toepassen, maar dan vanaf de andere kant. Laat andere mensen commissie verdienen met de verkoop van jouw producten. Zo bereik je veel sneller een groter publiek, dat is het geld dat je kwijt bent aan het betalen van commissie zeker waard.


Inkomsten genereren met fotografie

Het is mogelijk om een passief inkomen te genereren met het maken van foto’s. Er zijn verschillende databases waar je je foto’s kunt uploaden. Wanneer iemand jouw foto wil gebruiken, krijg jij er geld voor. Deze foto’s worden stockfoto’s genoemd en ze worden veel gebruikt voor nieuwswebsites en blogs.

Wanneer een nieuwswebsite bijvoorbeeld een bericht schrijft over bijensterfte, willen ze een foto van een bij erbij. Dan sturen ze niet een fotograaf speciaal op pad om een foto van een bij te gaan maken, maar ze zoeken een mooie foto in zo’n database. De bekendste is Shutterstock.

Inmiddels zitten er wel al miljoenen foto’s in deze databases. Met een matige foto gemaakt met je telefoon zal je waarschijnlijk nooit een cent verdienen. Maar ben je een fervent hobbyfotograaf met een redelijk professionele uitrusting, dan is dit de moeite waard om te proberen.


Ook met handwerken kun je een passief inkomen genereren

Verschillende vormen van handwerken, zoals breien, haken en naaien, winnen de laatste jaren weer aan populariteit. Veel mensen die met zo’n hobby geld proberen te verdienen beginnen webshops om hun zelfgemaakte handwerk te verkopen.

Rendabel is dit meestal niet en passief inkomen is het zeker niet. Toch is er wel een manier om met handwerken een passief inkomen te genereren. Je kunt zelf gaan ontwerpen en je patronen gaan verkopen. Dit kan van alles zijn: kleding, tasjes, quilts of knuffels.

Er zijn verschillende websites waar je je patronen in digitale vorm kunt verkopen. De website www.etsy.com is één van de bekendste platformen waar creatievelingen hun werk kunnen verkopen, dus ook digitale patronen. Verder zijn er nog websites die meer op een specifieke soort handwerken zijn gericht, zoals ravelry.com voor breien en haken.


De eindeloze mogelijkheden van Youtube

Als je iets kunt wat niet iedereen kan, dan kan je geld verdienen met how-to video’s op Youtube. Daarin zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt laten zien hoe je een bepaald liedje op gitaar moet spelen, hoe je een zwaan vouwt of hoe je een wc ontstopt. Voor bijna alles is er wel een publiek.

Er is zelfs een Youtube kanaal geheel gewijd aan slijm met miljoenen abonnees. Een deel van de inkomsten van de advertenties die de kijkers bij jouw video te zien krijgen, is voor jou.

De inkomsten uit advertenties zijn de bekendste manier om passief inkomen te genereren met Youtube, maar zeker niet de enige manier. De eerder besproken affiliate marketing kun je ook bij Youtube toepassen. In het bijschrift dat onder je video komt kan je affiliate links plaatsen.

Als je bijvoorbeeld een tutorial maakt over handletteren, dan kun je affiliate links plaatsen naar de materialen die je in de video gebruikt. Een Youtube kanaal is ook zeer geschikt om je eigen digitale producten te promoten.


Een passief inkomen genereren met muziek, ook als je geen superster bent

Als je er goed op let hoor je overal muziek. Bij ieder reclamespotje, de tune voor een tv-programma, intro’s van podcasts en ga zo maar door. Voor dit soort muziek zijn er ook databases. Wat Shutterstock is voor foto’s, is Audiojungle voor muziek. Iedereen die begeleidende muziek zoekt kan hier wat vinden.

Of het nou is voor de intro van je Youtube-filmpje, of als achtergrondmuziek bij een geleide meditatie. Je kunt hier de muziek die je maakt uploaden en iedere keer dat iemand jouw muziek gebruikt ontvang jij er geld voor.


Start vandaag nog!

Het belangrijkste wat je moet doen om passief inkomen te gaan genereren is gewoon beginnen. Je kunt oneindig blogs blijven lezen en cursussen volgen, maar zolang je niet daadwerkelijk aan de slag gaat gebeurt er niks.

Misschien is de eerste video die je produceert of het eerste muziekstuk dat je uploadt verschrikkelijk, maar naarmate je ervaring krijgt wordt het vanzelf beter. Wacht niet langer, maar start vandaag nog.