Selecteer een pagina

32 manieren om snel geld te verdienen

27 aug 2020

Snel geld verdienen

Soms kom je net wat geld tekort en heb je snel geld nodig. Er zijn verschillende manieren waarop je snel wat geld kunt verdienen, wat je ook daadwerkelijk snel in je zak hebt. Bijvoorbeeld wanneer je wat verkoopt op Marktplaats.

Wanneer je structureel geld tekort komt kun je beter iets erbij gaan doen waarmee je elke maand extra geld kunt verdienen.

Er zijn ook manieren waar je direct mee kan starten, maar waarmee je pas op langere termijn wat gaat verdienen. Dit kan uiteindelijk wel meer geld opleveren. In dit artikel staan 32 ideeën. Daar zit vast wat bij wat voor jou geschikt is.

Snel geld verdienen

Met deze eerste drie methodes kun je snel voor wat extra cash zorgen, maar het is moeilijker om er structureel een extra inkomen uit te halen. Deze eerste drie methodes kunnen je geld tekort voor deze maand oplossen, maar heb je vaker extra geld nodig, lees dan vooral het hele artikel.

1: Spullen verkopen op Marktplaats

Heb je snel extra geld nodig, ga dan in je huis op zoek naar spullen die je niet meer gebruikt. Dat kan kleding zijn, speelgoed, games, DVD’s, boeken, elektronica en nog veel meer. Wanneer het een populair product is en je vraagt er een goede prijs voor, dan kan je het dezelfde dag al verkocht hebben.

Met Marktplaats kun je dan wel snel geld verdienen, maar je kunt natuurlijk niet onbeperkt overbodige spullen uit je huis verkopen. Maar als je een goede handelaar blijkt te zijn, dan kun je ook spullen uit de kringloopwinkel op Marktplaats verkopen, na eventueel een opknapbeurt.

2: Aanmelden voor geneesmiddelenonderzoek

Geneesmiddelen worden in de ontwikkelingsfase ook getest op gezonde mensen. Dit is om te bepalen of er geen onverwachte bijwerkingen optreden. Dit is dan al op proefdieren getest, maar die hebben vaak net een ander metabolisme dan mensen.

Om mee te doen met zo’n onderzoek moet je tussen de 18 en 55 jaar zijn, gezond zijn en niet roken. Je moet er ook echt tijd voor hebben, want vaak moet je 10 – 14 dagen in het onderzoekscentrum verblijven. De vergoeding is wel riant, meestal meer dan 2000 euro. https://www.geneesmiddelenonderzoek.nl/

3: Oude mobiel of tablet verkopen

Heb je een oude mobiel of tablet waar op Marktplaats niemand meer op zit te wachten? Er zijn bedrijven die dit soort elektronica nog van je willen kopen om bepaalde grondstoffen te recyclen. Het levert meestal niet heel erg veel op, maar dat is nog altijd beter dan wanneer ze ergens in je huis liggen te verstoffen.

Met het verkopen van oude mobiele telefoons kun je snel geld verdienen

Extra geld verdienen met terugkerend werk

Op een gegeven moment ben je wel van je overbodige spullen af en geneesmiddelenonderzoek kun je ook niet onbeperkt doen. Er zijn ook manieren om extra geld te verdienen die je kunt herhalen, waardoor je er een vast extra inkomen mee kunt verdienen. Dat is een goed idee wanneer je structureel geld tekort komt, of eindelijk eens wat wilt gaan sparen.

1: Oppassen

Ouders van jonge kinderen willen ook wel eens een avondje uit zonder kinderen. Daar kun jij mooi geld mee verdienen. Ken je geen gezinnen met kleine kinderen? Je kunt je inschrijven op een website zoals www.oppassen.nl. Ouders vinden het fijn om een bekend gezicht te hebben voor hun kinderen. Dus heb je eenmaal ergens succesvol opgepast, dan is de kans groot dat ze je terug zullen vragen.

2: Krantenwijk

Een krantenwijk is een mooie manier om wat extra geld te verdienen. Als je een ochtendkrant gaat bezorgen kun je dit goed combineren met ander werk of met je studie. Bijkomend voordeel, je krijgt er ook meteen wat lichaamsbeweging bij kado.

Met een krantenwijk kun je ook snel geld verdienen

3: Diensten

Je kunt ook snel geld verdienen met het uitvoeren van bepaalde diensten. Dit kunnen lessen zijn, of klusjes die mensen niet zelf kunnen of willen doen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Tuin onderhouden
 • Boodschappen doen
 • Kleding herstellen
 • Belastingpapieren invullen
 • Schoonmaken
 • Muziekles geven
 • Bijles geven
 • Koken
 • Computers repareren
 • Fietsen repareren

Een aantal van deze diensten krijg je direct en per keer uitbetaald, dus je verdient er snel geld mee. En je kunt deze diensten vaker uitvoeren, waardoor je er structureel geld mee kunt verdienen. Doe je het goed, dan zullen mensen je terug vragen en je aanbevelen aan anderen. Om je eerste adresjes te vinden kun je ouderwets briefjes ophangen in de supermarkt, maar je kunt ook een advertentie plaatsen op marktplaats.

4: Mantelzorger betaald uit PGB

Ben jij mantelzorger voor iemand? Er is best een kans dat je daarvoor betaald kunt worden uit het persoonsgebonden budget (PGB). Als iemand een PGB heeft mag hij of zij daar zelf zorg mee inkopen en dat hoeft niet per sé van een professional te zijn. Voorwaarde is wel dat je als mantelzorger zorg levert waar het PGB voor bedoeld is. Zo kun je makkelijke geld verdienen met iets wat je toch al doet en wat je waarschijnlijk veel tijd kost.

5: Zelfgemaakte spullen verkopen

Heb je een hobby waarbij je iets maakt, dan kan je deze dingen ook gaan verkopen. Dit kan van alles zijn: sierraden, ansichtkaarten, houten meubels (tip: van Freds bouwtekeningen), kleding, tasjes. Je kunt deze dingen verkopen via Marktplaats, Etsy, een eigen webshop of een kraampje huren op een markt. Wat het beste werkt hangt een beetje af van wat je verkoopt.

Met Freds bouwtekeningen kun je allerlei dingen maken

6: Pakketpunt worden

Je kunt tegen vergoeding een pakketpunt worden waar mensen uit te buurt hun pakketten kunnen laten bezorgen, maar waar ook de pakketten worden bezorgd voor mensen die niet thuis zijn. Je ontvangt een vergoeding per pakket. De vergoeding is niet erg hoog, maar het is een mooie manier om makkelijke extra geld te verdienen wanneer je toch al veel thuis bent.

De meeste bezorgdiensten eisen exclusiviteit, dus als je een pakketpunt bent van PostNL kun je dat niet ook van DHL zijn. Alternatieven voor de grote diensten zijn ViaTim en Homerr.

7: Je auto verhuren

Heb je een auto, maar gebruik je die zelf weinig? Dan kun je die op ongebruikte momenten verhuren. Dit kan bijvoorbeeld via Snappcar.

8: Woning verhuren tijdens vakantie

Via platform AirBnB kun je je woning verhuren tijdens je eigen vakantie. Zo maak je je vakantie wat goedkoper.

9: Teksten transcriberen

Veel bedrijven willen graag een transcriptie van een geluidsopname, bijvoorbeeld een interview. Er zijn verschillende bureau’s die mensen zoeken om teksten te transcriberen. Bijvoorbeeld uitgetypt.nl en transcriptieonline.nl. Vaak is het wel de bedoeling dat je een minimaal aantal uren per week werkt, maar dat kan je flexibel indelen. Zo kun je nog makkelijk extra geld verdienen in bijvoorbeeld de avonduren.

10: Virtual assistant

Als virtual assistant neem je een ondernemer werk uit handen en dat doe je op afstand. Dit kunnen allerlei taken zijn. Het kunnen secretaresse taken zijn die je op afstand uitvoert, zoals het beheren van de agenda of het beantwoorden van mails. Maar het kan ook het beheer van een social media kanaal zijn, het editen van een video of het schrijven van blogteksten.

Als virtual assistant kun je ook geld verdienen

Extra geld verdienen in verloren uurtjes

Er zijn verschillende manieren om snel geld te verdienen ‘even tussendoor’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invullen van enquêtes. Hieronder staan een aantal voorbeelden, met de namen van de programma’s erbij.

1: Enquêtes invullen

Heb je even niks te doen, dan kun je geld verdienen met het invullen van enquêtes. Betrouwbare websites hiervoor zijn:

2: Spaarprogramma’s

Er zijn verschillende online spaarprogramma’s waar je snel geld kunt verdienen door het klikken op banners en het lezen van mails. Het levert weinig op (vaak 1 cent per klik), maar het kost ook weinig tijd. Zo kun je mooi nog wat geld bijverdienen wanneer je op de bus staat te wachten, of iets dergelijks.

Helaas is niet ieder spaarprogramma betrouwbaar, sommigen betalen nooit uit. De beste (en betrouwbaarste) programma’s in Nederland zijn: Euroclix, Cashze, iPay, NuCash en Gekkengoud. De meeste van deze platformen hebben ook een referral programma. Daarmee kun je extra geld verdienen wanneer je nieuwe leden aanbrengt.

3: Teksten schrijven

Geld verdienen als tekstschrijver

De platforms Textbroker en InfoNu betalen je geld voor het schrijven van teksten. Bij Textbroker neem je een opdracht aan en krijg je betaald per woord. Iedere vrijdag wordt er uitbetaald, dus daarmee kun je echt snel geld verdienen.

Bij InfoNU krijg je in eerste instantie niet per tekst betaald, maar profiteer je mee van de inkomsten van de advertenties die rondom jouw artikel geplaatst worden. Dit is dus niet snel geld verdienen, maar je kunt met een goed artikel wel jarenlang geld bijverdienen.

4: ‘Gigs’ op Fiverr

Op de website Fiverr kan je ‘gigs’ aanbieden waar de koper 5 dollar voor moet betalen. Je kunt van alles aanbieden. Teksten kun je corrigeren, logo’s ontwerpen, video’s editen, posts voor social media maken. Je kunt zelf duidelijk maken wat je voor het bedrag doet en hoe lang je erover gaat doen.

Bijvoorbeeld ‘ik schrijf een tekst van 150 woorden binnen 48 uur’. Dat kun je dan mooi tussendoor doen. Je kunt als verkoper op Fiverr niveaus omhoog gaan, waardoor je ook duurdere diensten kan aanbieden en meer geld gaat verdienen.


Passief inkomen opbouwen

Het is nog beter om een inkomen op te bouwen wat ook doorgaat wanneer je niet werkt. Een passief inkomen dus. Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen op te bouwen. Je moet er wel wat in investeren. Dat kan een investering zijn in geld of in tijd.

Dit is geen werk waarbij er een directe relatie is tussen het werk en je inkomen en meestal ga je niet heel snel geld verdienen. Je inkomsten komen pas een tijd na je werk en er zijn geen garanties. De mogelijkheden zijn wel eindeloos.

Heb je snel geld nodig, dan kun je beter vanavond nog ergens gaan oppassen of iets op Marktplaats zetten. Wil je aan je toekomst werken, dan zijn de onderstaande methodes zeer geschikt.

1: Affiliate marketing

Affiliate marketing is niet echt snel geld verdienen, maar je kunt er op lange termijn wel veel geld mee verdienen. Affiliate marketing houdt in dat je links van anderen op jouw website zet en iedere keer als iemand iets via jouw link koopt krijg jij een percentage van het aankoopbedrag.

Meestal werkt affiliate marketing via een blog, maar sommige affiliate programma’s staan ook promotie via social media toe. Bol.com heeft een partnerprogramma en andere bekende affiliate programma’s zijn Paypro, Daisycon en Tradetracker.

2: Beleggen

Beleggen in aandelen levert op lange termijn een stuk meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten. Je maakt rendement in de vorm van dividenduitkeringen en in de vorm van koersstijgingen. Starten met beleggen kan wel spannend zijn. Beleggen is tegenwoordig niet alleen meer weggelegd voor de rijken. Met de app Peaks kun je al beleggen met 1 euro per dag.

3: Bloggen

Met een blog kun je ook geld verdienen. Dat kan op verschillende manieren door een advertenties op je website te plaatsen, bijvoorbeeld van Google Adsense. Maar je kunt ook met affiliate links producten promoten (zie punt 1).

Als je een populaire blog hebt kun je ook rechtstreeks door bedrijven benaderd worden om hun producten te promoten, waar ze je uiteraard voor betalen. En bij je blog kun je ook zelf bijpassende digitale producten creëren en verkopen. E-books zijn erg populair, net als online cursussen. Maar het kunnen ook patronen zijn of digitale planners of wat je maar wilt.

4: Een webwinkel beginnen

Een webwinkel beginnen klinkt niet als een passief inkomen, maar dat kan het wel worden. Wist je dat je een heleboel dingen kunt uitbesteden? Je kunt de afhandeling van je bestellingen laten uitvoeren door een fulfilment center. Jouw voorraad ligt in hun magazijn. De bestellingen van jouw webshop gaan rechtstreeks naar hen, zij pakken het in, doen er desgewenst een pakbon met jouw logo bij en sturen het op.

Ze kunnen ook de retouren en de klantenservice voor je afhandelen. Jij kunt dan al je beschikbare tijd besteden aan de activiteiten die je bedrijf laten groeien (zoals de marketing en productontwikkeling). En de webshop loopt ook door wanneer je op vakantie bent, of wanneer je er om andere redenen geen of weinig tijd aan kunt besteden. Dat is nog eens een fijne manier van geld verdienen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *