Selecteer een pagina

Geld verdienen vanuit huis. 9 manieren om thuis en online geld te verdienen.

29 apr 2021

Thuis geld verdienen op de luie stoel

Je eigen tijden bepalen en genoeg geld verdienen vanuit huis zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Voor veel mensen is dit een droom, voor weer anderen een harde realiteit.

Als je vanuit je eigen huis een inkomen wilt opbouwen zul je meerdere dingen tegelijk moeten doen. Toch kan het en misschien wel een stuk eenvoudiger dan eerst gedacht.

De meest populaire manieren om geld te verdienen vanaf je eigen bank of stoel zijn betaalde enquêtes, affiliate marketing, beleggen en bloggen.

Waar een wil is is een weg en er zijn nog meer methodes die voor een aardig eigen inkomen kunnen zorgen. Om je op weg te helpen zetten we 9 populaire en winstgevende manieren om geld te verdienen vanuit je huis op een rij.


Geef je mening voor geld in Online Enquêtes


Veel bedrijven en opiniepeilers zijn bereid om te betalen voor jouw mening. Meestal gaat het hier om producten, merken en services. Via een enquête website zoals Opinieland of Toluna bieden ze vragenlijsten aan die jij, als consument, kunt invullen en waarvoor je betaalt krijgt. Dit is de makkelijkste manier om thuis snel geld te verdienen. Alles wat je nodig bent is een PC, laptop, tablet of smartphone.

Zo kun je niet alleen vanuit huis maar ook onderweg geld verdienen. Sta je te wachten bij de bushalte, dan kun je ook een enquête invullen en weer wat geld verdienen via de Android of iOS app van Quickthoughts.


Verdien geld met je hobby


Heb jij een creatieve spier en maak je graag dingen met je handen? Dan zou het fijn zijn als je van je hobby je werk zou kunnen maken. In deze wereld van IKEA meubilair en voorgeprinte posters is er een snel groeiende vraag naar hand- en vakwerk. Denk aan kinderkleding en handgemaakte sieraden, maar ook aan tuinmeubelen van steigerhout en unieke schetsen en schilderijen.

Als je handig bent met hout, dan raden wij je aan om Fred’s Bouwtekeningen te bekijken. Zo leer je stap voor stap de mooiste houten meubels te maken. In mum van tijd maak je houten tafels, tuinmeubilair, wijnrekken, enzovoorts. Deze spullen, van hout of wat anders, kun je verkopen via Marktplaats, Etsy of je eigen webwinkel. Je kunt ze natuurlijk ook in een fysieke winkel of op de markt verkopen. Wil je meer weten over iets zelf maken? Lees dan ook ons artikel “zelf iets maken van hout”.

Thuis creatief bezig zijn en ook nog geld verdienen

Wordt ondernemer en begin een eigen webwinkel


Zelfstandig ondernemer worden kan veel tijd en geld gaan kosten. Toch hoeft een webwinkel beginnen geen grote investering te zijn. Voor een paar tientjes kun je al beginnen. Wel zul je er de nodige tijd aan moeten investeren. Het meeste daarvan kun je vanuit huis doen, op je eigen tempo en in je eigen tijd. Je kunt je zelfgemaakte spullen op je eigen winkel te koop aanbieden maar ook handelswaar inkopen en vervolgens weer verkopen.

Om je op weg te helpen kun je een deel van het werk uitbesteden. Dit kost meer om te beginnen maar jij kunt je dan helemaal richten op het assortiment en de marketing. Je hebt, breed genomen, de volgende opties voor een eigen webwinkel:

  • Atelier: je biedt je zelfgemaakte producten aan. Je maakt iets unieks dat niemand anders heeft. Dit voegt veel waarde toe. Maak mooie foto’s van je producties en bedenk er een mooi verhaal bij.
  • Dropship Store: je neemt het assortiment van een andere online retailer over. Deze wordt dan (vaak automatisch) op jouw webwinkel gepresenteerd. Jij kunt je dan 100% op de marketing gaan richten. Bij elke verkoop betaal je de retailer zijn of haar deel en de rest is pure winst.
  • Print-on-Demand: kleding, posters en mokken worden door een drukker bedrukt met jouw designs. Deze worden vervolgens (wederom automatisch) op je webwinkel gepresenteerd. Jij bent dan voornamelijk bezig met zowel marketing als opdruk design. Je zou het designing ook kunnen uitbesteden.
  • Business Partnership/Outlet: dit is de moeilijkste manier om mee te beginnen. Je moet contacten leggen met groothandelaren die jou als partner willen. Jij wordt dan een outlet voor hun merk waar de consument terecht kan. Hiervoor moet je een goede reputatie hebben, netwerken aanmaken en onderhouden en in gesprek gaan met je zakelijke contacten.

Voor veel meer en precieze informatie over een eigen webshop beginnen hebben we een apart artikel geschreven.


Een eigen blog beginnen en geld verdienen


Houdt jij van schrijven? Dan is een blog beginnen zeker iets voor jou. Het is niet alleen erg leuk om te doen, je kunt er ook nog geld mee verdienen vanuit je huis. Kies een onderwerp of thema waar je wat vanaf weet. Hier schrijf je dan meerdere blogartikelen over. Zo bouw je een respectabele informatievoorziening op waar de lezer wat aan heeft. Geld verdienen met een blog doe je met affiliate marketing, advertenties en sponsorships.

Affiliate marketing houdt in dat je in je blogartikelen een link plaatst naar de webwinkel van een ander. Wanneer een bezoeker op die link klikt en op die webwinkel een aankoop doet, verdien jij een “commissie” op die aankoop. Het is belangrijk dat je blog meerwaarde biedt aan die klant. Je helpt hen op weg naar de juiste keuze en in ruil voor die hulp verdien je een beetje geld.

Een tweede manier is door advertenties te plaatsen op je blog. Zo kun je bijvoorbeeld met Google Adsense ads plaatsen op bepaalde plekken op je website. Bezoekers krijgen deze dan te zien en als ze erop klikken verdien jij wat geld.

De derde manier is Sponsorship. Dit betekent dat een bedrijf, vaak een bekend merk dat zich wil profileren richting jouw publiek, een betaalde samenwerking met jou aangaat. Jij plaats dan een advertorial (een tutorial/artikel over een merk of product) voor hun op jouw blog. Dit is de meest winstgevende manier om thuis geld te verdienen.

vanuit huis verdienen door blogs te schrijven

Verdien geld met YouTube


Na Google is YouTube de meeste gebruikte zoekmachine. Een eigen YouTube kanaal starten is dus een goede manier om thuis geld te verdienen. Snel zal het niet gaan, want de YouTube zoekalgoritme doet er enige tijd over om jouw video’s voor het juiste publiek te brengen. Het is daarom aan te raden om naast je YouTube kanaal ook een blog bij te houden en om meerdere sociale kanalen in te zetten. Deze kunnen dan traffic richting jouw YouTube kanaal, en vice versa, duwen.

Geld verdienen op YouTube doe je in eerste instantie door middel van advertenties en affiliate marketing. De advertenties worden automatisch gegenereerd door YouTube en zijn een leuke bijverdienste. Het echte geld komt met affiliate marketing en later Sponsorships.


Geld verdienen en passief inkomen door te beleggen


Beleggen is al lang niet meer iets dat alleen rijke mensen doen. Sterker nog, de meeste werkende mensen zitten bij een pensioenfonds en daar wordt ook belegd. Je kunt hier zelf ook mee beginnen en op den duur een aardig zakcentje meer verdienen. Op de lange termijn doet “de markt” het altijd beter dan de spaarrente. Eigenlijk is het jammer van het geld als je je geld stil laat staan op een spaarrekening.

Voor de beginnende belegger kan de aandelenmarkt best spannend zijn. Maar je kunt tegenwoordig beleggen met zeer kleine bedragen en zijn er online brokers die het beleggen toegankelijk maken. Met een app zoals Peaks kan eigenlijk iedereen beginnen. Je kunt beleggen met een inleg zo klein als één euro per dag en zo de kneepjes van het vak leren. Als je vertrouwd bent geraakt met de wereld van de belegger kun je de bedragen verhogen. Lees ook het artikel “je wisselgeld beleggen met Peaks”.


Tover jezelf om tot Virtual Assistant

Ook kun je geld verdienen door te werken vanuit huis als virtual assistant


Er zijn erg veel ondernemers die graag een assistent hebben die ze wat werk uit handen kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van sociale media kanalen, het beantwoorden van mails en het maken van een goede planning. Deze taken kun je prima op afstand van iemand overnemen. Daarom is Virtual Assistant (VA) tegenwoordig een ontzettend populair beroep.

Hiermee kun je vanuit je eigen woonkamer geld verdienen. Hoeveel ondernemers je ondersteunt en welke taken je verricht, kun je zelf bepalen. Dit werk is vaak lekker flexibel in te richten en kan ook goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld het beheren van een eigen blog. Zo creëer je meerdere inkomstenbronnen en zal jouw inkomen behoorlijk stijgen.


Verdien geld als Freelance schrijver of grafisch artiest


Veel bedrijven zijn content nodig die ze zelf niet kunnen of willen maken. Daarvoor huren ze dan freelancers in. Als jij kunt schrijven of overweg kunt met tekenprogramma’s of 3D-modellingen dan kun je jezelf hiervoor aanbieden. Er zijn veel websites die freelancers in contact brengen met bedrijven die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe teksten, afbeeldingen, modellen, et cetera.

Je kunt je werk als freelancer ook goed combineren met je eigen blog, portfolio website of artelier. Zo wordt je professioneel en vakkundig in je werk en verdien je meer geld, allemaal vanuit huis.


Geld verdienen met Network Marketing


Bij netwerkmarketing benader je je eigen netwerk met de producten en services van een derde partij. Elke keer als je een klant voor hun werft verdien jij een commissie. Dit lijkt op Affiliate Marketing maar met één groot verschil: je benaderd je eigen, persoonlijke of professionele contacten. Denk hierbij aan je Facebook en LinkedIn contactenlijst of groepen.

Je moet je bij netwerkmarketing goed oriënteren op je doelgroep. Wat probeer je te verkopen en wie heeft daar wat aan? Het is daarom handig als je je aansluit bij Facebook groepen omtrent dat onderwerp. Op LinkedIn kun je ook op zoek gaan naar mensen met interesse in het onderwerp, of die werkzaam zijn in een beroepenveld waar jouw product op aansluit.


Hoe verdien jij geld vanuit huis?


Thuis geld verdienen spreekt een steeds breder publiek aan. Of je nu thuis geld wilt verdienen als student of gewoon online wat wilt bijverdienen, er zijn tal van manieren om dit te doen. Er is altijd wel een mogelijkheid die binnen jouw tijdsbesteding, behoeftes en interesses past. Door zo meerdere inkomstenbronnen te creëren, zoals een webwinkel en een blog of werk als VA en freelancer, kun je makkelijk thuis genoeg geld verdienen voor jezelf.

Sommige manieren vereisen een grote investering terwijl bij andere de investering nul of nagenoeg niets inhoudt maar waar je veel tijd en energie in moet steken. Gemakkelijk geld is meestal niet genoeg geld en hoeveel tijd je er in moet steken ligt aan de door jou gekozen manier.

Affiliate Marketing en beleggen kunnen je een lange tijd geld opleveren met een kleine investering. Maar de kans is groot dat dit niet genoeg is voor een maandinkomen. Blogging of werken als VA kost meer tijd, maar zal ook meer inkomsten genereren. Het ligt er dus aan of je een extra bijverdienste zoekt of dat je er een volledige baan van wilt maken. Welke manier van thuis geld verdienen past het beste bij jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *