Selecteer een pagina

Rijk worden: hoe doe je dat? Van arme sloeber tot miljonair

16 jul 2021

Rijk worden maar hoe doe je dat?

Iedereen droomt er wel eens van om rijk te worden. De lotto winnen, een briljante uitvinding doen of een razend succesvolle onderneming starten; allemaal ideeën die mensen hebben om snel rijk te worden.

Maar rijk worden is niet gemakkelijk, althans niet als je nog niet rijk bent. De allersnelste manier om rijk te worden is dan ook om rijk geboren te worden.

Maar dat ligt niet aan jou en voor de meesten van ons betekent rijk worden veel en hard werken en een klein beetje geluk hebben.

We nemen je mee op een reis van arm naar rijk en hoe ook jij veel geld kunt verdienen. We delen de juiste instelling, de mindset en de onbeperkte mogelijkheden van het internet om jou op het pad naar rijkdom te zetten.


Wat betekent rijk worden voor jou?


De eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is wat je wilt bereiken. Hoeveel geld wil je bezitten? Hoort daar ook een huis en gezin bij? Wat wil je allemaal nog meer hebben. Rijk zijn is niet alleen de som van geld op je bankrekening(en) maar wordt ook uitgedrukt in bezit.

Je kunt je ook heel rijk voelen als je een gezin kunt onderhouden, je kinderen hebt of krijgt en deze zorgeloos kunt laten opgroeien. Je wilt niet zonder houvast alleen maar meer geld verdienen. Hoe rijk moet je worden voordat je tevreden bent?

Voor sommigen is een eigen huis en een comfortabel pensioen genoeg. Anderen willen miljonair worden en weer anderen willen nooit meer werken en in luxe kunnen leven. Wat rijk worden voor jou betekent is erg persoonlijk, maar probeer er een “prijskaartje” aan te hangen. Dat is het kapitaal dat je op wilt bouwen of het inkomen dat je wilt realiseren. Denk hier nu over na, dat scheelt veel zorgen in de toekomst.

Jouw schatkist of vermogen kan van alles zijn

Rijk worden betekent hard werken en zuinig leven


Tenzij je erg veel geluk hebt zul je hard moeten werken om rijk te worden. Slapend rijk worden is dus, praktisch genomen, een sprookje. De meeste nieuwe rijken werkten en werken daar nu nog steeds erg hard voor.

Kies daarom één ding waar je goed in bent doe je allerbest daarin en zie wat er gebeurt. Dit betekent meestal dat je meer uren per week maakt dan een fulltime baan. Je moet je helemaal inzetten op jouw missie om rijk te worden. Vrije tijd en uitslapen laat je daarbij dus lopen.

Daarnaast leven de meeste nieuwe rijken erg zuinig. Het is aanlokkelijk om geld uit te geven zodra je het hebt. Vooral als je van ver moet komen en je je ineens allemaal luxe dingen kunt veroorloven is het moeilijk om het geld te laten staan. Wil je echt rijk worden dan zul je harde keuzes moeten maken.

De auto gaat nog twee jaar langer mee, je bent niet de nieuwste generatie smartphone nodig, je draagt geen merkkleding, enzovoorts. Dit zijn allemaal dingen die leuk zijn en die je status verwerven, maar ze kosten ook veel geld. Je kunt deze dingen kopen als je al rijk bent. Als je nog niet rijk bent moet je ze voorbij laten gaan.


Succes dwing je af, je moet volhouden om rijk te worden


Het leven geeft je geen garanties. Ook als het, ondanks ons advies, niet lukt mag je niet opgeven. Je moet doorgaan en doorzetten, elke keer weer opnieuw. Als je altijd meteen opgeeft dan zul je nooit rijk worden en kun je het beter helemaal niet proberen. Gelukkig kun je dit aanleren door het te doen. Als je merkt dat je er geen zin meer aan hebt of dat het even tegenzit, stel jezelf dan tussendoelen voor. Dit doe je zo:

  • Bekijk het hoofddoel, bijvoorbeeld je wilt €3000,- in de maand gaan verdienen. Nu verdien je nog maar €1900,- in de maand.
  • In plaats van één manier te zoeken om, naast je huidige baan, de resterende €1100,- per maand er bij te verdienen, begin je kleiner. Je stelt je tot doel om er €100,- per week bij te verdienen.
  • Je beloont jezelf met iets lekkers te eten of een avondje lekker niks doen als dit lukt en je klopt jezelf op de rug.
  • Dit proces herhaal je totdat je je doel van €1100,- extra per maand hebt behaalt.

Staar je tegelijkertijd niet dood op één manier van geld verdienen. Als het op jouw huidige manier echt niet wil, ga dan weer op zoek naar nieuwe kansen en probeer wat anders. Bij alles wat je probeert moet je er met beide benen instappen. Denk groot en je wordt rijk.


Hoe wordt ik rijk online? Een cursus rijk worden met weinig geld


Nu dat je de juiste mindset hebt en je je hebt voorbereid op een leven gewijd aan geld verdienen komen we aan bij onze methodes om rijk te worden. Het internet geeft ons nagenoeg onbeperkte mogelijkheden om geld te verdienen. Helaas weten de meeste mensen niet hoe. Zij gebruiken het internet alleen ter ontspanning of als informatievoorziening.

Jij wilt veel geld verdienen en dat maakt jou de perfecte kandidaat om al deze andere, zoekende mensen te voorzien van wat ze willen. Tegen een prijs, natuurlijk. Bij de methodes die we hieronder uitleggen ben je doorgaans geen specifieke opleiding nodig. Je kunt dus ook rijk worden zonder diploma of opleiding.

Hoe je online rijk wordt

Rijk worden met e-commerce


De winkel verdwijnt langzaam uit het straatbeeld. Alleen grote ketens hebben nog een vestiging, maar het grote geld wordt ook daar online verdient. De webwinkel, of webshop, heeft het van de fysieke winkel overgenomen. Door een webwinkel te beginnen kun je online veel geld verdienen. Als je de juiste producten aanbiedt en er de juiste strategie op na houdt kun je er zelfs rijk van worden.

Er zijn online veel websites waar je je eigen winkel kunt openen en vullen met producten. Denk hierbij aan Etsy en Ebay. Je kunt ook je eigen website starten en gebruik maken van makkelijke en veilige “Content Management Systems” zoals CCV Shop. We hebben een uitgebreid artikel over het beginnen van een eigen webwinkel geschreven.

Dropshipping


Als je zelf geen assortiment hebt dan kun je zelf iets maken om te verkopen. Als je handig bent en een creatieve inslag hebt meegekregen dan is dit een goedkope manier om geld te verdienen. Maar voor veel mensen is dit geen optie en ze beschikken ook niet over genoeg geld om producten in te kopen. Hiervoor is dropshipping een goed alternatief.

Met dropshipping neem je het assortiment van een andere retailer over en biedt je deze aan op je eigen webwinkel. Met Dropshipping beginnen is relatief gemakkelijk. Het hele proces, het importeren naar je winkel en zelfs de verzending is geautomatiseerd. Jij kunt je dan bezig houden met het marketing gedeelte.

Online Marketing


Het meest belangrijk voor je webshop is dat je traffic genereert. Traffic zijn de mensen die jouw website bezoeken. Deze mensen weten in eerste instantie niet van het bestaan van jouw webwinkel af. Je moet jezelf dus eerst bekend maken in de wereld. Dit kan op verschillende manieren:

  • Search Engine Optimisation (SEO) zodat je hoger in de Google zoekresultaten terecht komt als mensen zoeken naar een product dat jij aanbiedt.
  • Advertensies mij bijvoorbeeld Google AdSense. Jouw advertenties worden dan in Google en andere Google producten getoond aan mensen die interesse hebben.
  • Social Media Marketing, zoals op Facebook en Instagram waar je heel gericht naar mensen met interesse in jouw producten kunt adverteren.

Geld verdienen door te schrijven of 3D-Design


Als jij een beetje kunt schrijven in correct Nederlands of Engels, dan kun je daar goed aan verdienen. Je kunt dit voor jezelf doen door een blog te schrijven. Als jij een onderwerp hebt waar je veel over weet dan schrijf je hierover meerdere artikelen op je blog.

Je kunt dan geld verdienen met Affiliate Marketing. Je kunt ook gaan schrijven voor een ander. Veel website bezitters en marketeers zoeken constant nieuwe teksten en grafische content waarvoor ze “freelance” schrijvers en grafische artiesten nodig zijn.

Verdien commissies met affiliate marketing


Met affiliate marketing plaats je linkjes op je eigen blog of website naar de webwinkel van een ander. Jij neemt dus de marketing van een ander over en drijft je traffic naar hun website. Bij elke verkoop via jouw “affiliate link” verdien jij een commissie. Heb jij ook interesse in affiliate marketing en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Lees dan ons uitgebreide artikel “Geld verdienen met affiliate marketing”.

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen

Verdien een maandloon als Freelancer


Voor veel freelancers is hun freelance werk een fulltime baan. Alles wat ze verdienen is voor hun, terwijl ze bij de baas bij voorbaat minder aan loon krijgen dan dat hun werk waard is.

Webwinkels, blogs en websites zoeken continu naar nieuwe content. Je kunt je diensten als freelance schrijver of grafisch artiest daarom aanbieden. Er zijn veel websites waar schrijvers terecht kunnen. Als grafisch artiest kun je je werk online te koop zetten op bijvoorbeeld Shutterstock, Etsy of CGTrader.

Virtual Assistant worden


Een Virtual Assistant (VA) lijkt een beetje op een freelancer maar in plaats van één specifieke opdracht, helpt een VA mee met tal van zaken. Je voert dezelfde taken uit als een kantoorassistent maar dan op afstand. Ondernemers komen vaak om in een zee van kleine taken waardoor ze zelf geen tijd meer hebben om te ondernemen. Dit kan hen echt veel geld kosten.

Door een Virtual Assistant in te huren die al dit werk van hun wegneemt kunnen ze zich richten op hun bedrijf. Hiervoor zijn ondernemers bereid om een aanzienlijk uurloon neer te tellen, vooral als je al ervaring hebt opgebouwd. Je takenpakket varieert maar bestaat voornamelijk uit Home Office werkzaamheden zoals dataverwerking, e-mails sorteren en beantwoorden, agenda’s op orde brengen, notulen doornemen en corrigeren, et cetera.


Rijk worden met Daytraden


Daytraden is de kortstondige handel in derivaten, meestal CFD (Contract for Difference). Je wordt met deze vorm van beleggen geen eigenaar van een financieel instrument zoals een aandeel of ETF. In plaats daarvan is het contract een afspraak tussen jou en de broker. Je “koopt” het contract tegen de waarde van een onderliggend product, bijvoorbeeld een aandeel. Je belooft daarbij dat je het contract op een later moment terug “verkoopt” aan de broker voor de waarde van het onderliggende product op dat moment.

Het verschil in waarde is je winst of verlies. Heb je goed gespeculeerd dan heb je winst gemaakt. Had je het verkeerd, dan verlies je je inleg en moet je het restant ook bijleggen.

Wat Daytraden interessant maakt is dat je met een hefboom (leverage) kunt bieden. Deze hefboom vermenigvuldigt de waarde van je inleg voor de waarde van het contract. Met een hefboom van 10 kun je dus bijvoorbeeld een contract van €2000,- afsluiten met maar €200,- inleg. Als je winst maakt is dit dus ook keer tien.

Om geld te verdienen met Daytraden moet je niet alleen een beetje geluk hebben. Je moet ook analytisch te werk gaan en de markt kunnen lezen. Je kunt de toekomst niet voorspellen maar je kunt wel een technische analyse van de trend maken die ervoor zorgt dat de meeste van je trades winst maken.


Rijk worden met beleggen: investeer je bijverdiensten


Je kunt erg rijk worden met beleggen maar het duurt doorgaans lang om dit te doen. Het bedrijf betaalt in ruil voor jouw belegging dividend uit. Hoe groter je opgebouwde kapitaal, hoe meer dividend je in totaal uitgekeerd krijgt. Je kunt er uiteindelijk zelfs zoveel aan verdienen dat je alleen van je dividend kunt leven. Veel mensen kiezen ervoor om bijverdiensten, zoals uit één van de hiervoor genoemde methodes, te beleggen. Zo bouwen ze over de jaren heen een groot kapitaal op.

Je koopt aandelen, fondsen en ETF’s om een divers portfolio op te bouwen die niet alleen je risico’s inperken maar ook meegroeien met de economie. De beleggingsmarkt kan best complex zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om te investeren in een beleggingsfonds. Hiervoor ben je niet veel geld nodig en het is een stuk gemakkelijker. Met de app van Peaks, bijvoorbeeld, stort je automatisch een paar cent elke keer dat je een aankoop doet met je bankpas of via het internet.

Rijk worden met beleggen

Wordt rijk als ZZP’er


Als je eenmaal geld begint te verdienen, misschien naast je normale baan, dan wordt het tijd om na te gaan denken over een eigen onderneming. Je verdient nu zoveel dat je, waarschijnlijk, belastingen af moet dragen.

Je wilt later van je geld kunnen genieten, dus moet het belast geld zijn dat je vrijelijk kunt uitgeven. Misschien wil je ook wel stoppen met je huidige baan en volledig als zelfstandig ondernemer doorgaan? We hebben een artikel met hints en tips om een eigen bedrijf te starten (en een lijst met ondernemingsideeën).


Conclusie: kun je snel rijk worden?


Je kunt waarschijnlijk niet snel rijken worden tenzij je de loterij wint. Voor de meeste van ons betekent rijk worden dat we zelf veel geld moeten verdienen. Dit doen we door hard en slim te werken, niet op te geven en zuinig te leven.

Uiteindelijk wil je jezelf losmaken van het loondienstverband omdat de waarde van je arbeid altijd meer is dan je loon, anders zou de baas zelf niks meer verdienen. Je beste kansen liggen op het internet, en we hopen dat onze tips en artikelen je daarbij helpen. Maar als het even tegenzit, niet opgeven. Het belangrijkste om rijk te worden is dat je niet opgeeft.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *